Anticelulitna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija razbija teži celulit

Anticelulitna kavitacija ima dve funkcije:

Prva je da razbije masne depoe sistemom implozija koje se dešavaju zato što ultrazvuk niske frekvence kontrolosanog smera pravi unutrašnje “vrenje”.

Druga funkcija kavitacije je da razbije kripte koje zarobljavaju to masno tkivo, a koje čini vezivno tkivo, kolagena vlakna slična ožiljku.

Fibroza celulita je jedna degeneracija koja nam ne treba, a često je prisutna jer poseban tip žena upravo ima takav sklop i odgovaraju na najmanju povredu stvaranjem fibroznog tkiva. Uz dugotrajnu pogrešnu ishranu, sva tkiva, a posebno koža i potkožno masno tkivo pokazuju znake degeneracije.

Ultrazvuk čini masti iz depoa na butinama podložnijim razlaganju i metabolizmu za energiju. Zato je dobro biti na nultom ili negativnom balansu kalorijskog unosa. Nulti balans kalorijskog unosa je kad jedete onoliko kalorija dnevno koliko trošite kroz svoje aktivnosti, a negativni je kad jedete manje kalorija dnevno, a više trošite što se čini kad želite da skinete višak kilograma. Drugim rečima kad radite kavitaciju protiv celulita, ako ste vitki , ali su vam samo butine punije, pa imate par centimetara obima više ne morate biti “na dijeti”. Postoji veliki broj devojaka i žena koje su vitke, ali vrlo male celulitne promene pokazuju znake fibroznog celulita.

Posebna frekvenca koja je podešena da u prvih 10mm kože, tamo gde se promena kolagena i dešava čini da se razbijaju kolagene trake koje daju celulit. Fibrozni celulit je jedan uporan proces, pa zahteva multipla sredstva za otklanjanje.

Zato je anticelulitna kavitacija čest dodatak rešavanja fibroznog celulita i imamo specijalni VelaCav kombinovani paket uz dodatne mezoterapije bez igala ukoliko imamo osobu koja ne želi injekcionu metodu, a isto možemo kavitaciju kombinovati i sa klasičnom mezotrapijom protiv celulita.

Za uspeh tretmana potrebno je 10 kombinovanih terapija i održavati mesečnim tretmanima.