Botoks

Zašto da vaš prvi Botoks tretman uradite baš u našoj ordinaciji?
Zato što botoks radi doktor koji dobro poznaje primenu botoksa za sve regije primene. Imamo veliko iskustvo i dugo primenjujemo botulinum toksin u svojim registrovanim preparatima namenjenim za estetski tretman bora smanjenjem mimike.

Kontraindikacije za botoks

» Trudnoća,

» dojenje,

» miastenia gravis,

» koagulopatije,

» akutne i hronične infekcije kože na mestu primene, prehlade…

Zakažite tretman botoksom u Skinfluenceru i uverite se zašto smo najbolji izbor!
Šta je botoks, zašto strahujemo?
Svi znaju da je botoks toksin. Ali treba sad znati da je hiperrazredjen i predvidivog efekta. Botulinum toksin se primenjuje da umiri preteranu i nesvesnu mimiku i spreči nastanak bora ili izbriše već postojeće. Mini-mini doza ove supstance koju je kompanija Allergan maksimalno izrafinirala i prilagodila, a nazvala samo Botox (Vistabel za estetski tretman). Botoks je sad sinonim i za druge preparate na bazi botulinum toksina.
U tekstu koristimo ime botoks (srpsko izvedeno ime koje obeležava samu proceduru) da objasnimo primenu, a podrazumeva se da preparate Botox, Vistabel i Dysport, registrovane na našem području koristimo prema estetskim indikacijama.
Botoks, punjenje usana i punjenje bora hijaluronskim filerom su tri procedure koje daju izvesni i momentalni efekat podmladjenosti.
Nema razloga za strah jer doktor svojim znanjem i pravilnom primenom kontroliše dozu i tačku mišića koji želi da umiri. Zato je važno da vam to radi neko ko zna, da uvek imate svog istog doktora za to.
Bore čela, mrštilice, čudjenja, napora, sve se mogu povući posle primene botoksa (Vistabel) i možemo i sprečiti njihovo pojavljivanje uopšte, na mlađem licu. Na već vidljivim borama sa crtama u koži – ostaje samo taj trag koji mezoterapijom oporavljamo ili, ako je bora jako duboka, dodajemo filer gde treba.

Kako se primenjuje botoks?
Na proceduru Botoks se dolazi nenašminkanog lica, za 15-20 minuta se ubrizga botoks u odredjene tačke.
Rezultat ne nastupa odmah, nego nekoliko dana kasnije, do 7 dana se razvije pun efekat. Kontrolišemo efekat posle 2 nedelje. Prvi botoksi polagano počinju da gube efekat posle 3 meseca, može se obnoviti posle 4 meseca.
Idealno je da se mozak “navikne“ da neće dobiti odgovor mišića kojima šalje nesvesne signale te da ih više i ne šalje. Tako produžavamo efekat botoksa.
Botoks paradoks je vezan za pozitivni efekat na psihu, kad nema mrštenja, nema ni problema, pa utiče na bezbrižnost i prijatno osećanje.

Ne zaboravite – Neposredno pre i posle botoksa se ne radi fitnes, ide u saunu, piju čajevi i aspirinski lekovi.
Posle botoksa se ne spava do oko 4 sata. Ne rade se tople kupke tog dana ni intenzivno vežbanje 48 sati.