Anticelulitna mezoterapija

Anticelulitna mezoterapija najefikasnije cilja uzroke celulita

Mezoterapija je medicinska metoda kojom doktor unosi razredjenu aktivnu supstancu na odredjeno mesto kroz mnoštvo malih injekcionih uboda.

Metoda je stara, zvanično je tako nazvana u Francuskoj, doktor Michel Pistor je 1952. uspešno započeo i razvio čitav niz primena u terapiji bola, poboljšanja cirkulacije, ishrane tkiva. Najpopularnija je postala upravo u estetskom medicinskoj primeni pre nešto više od decenije. Od tada se razvija bum mezoterapijskih koktela, anti-ageinga, primena PRP na mezoterapijski način.


Zakažite tretman protiv celulita u Skinfluenceru i uverite se zašto smo najbolji izbor!
Mezoterapija protiv celulita se uspešno primenjuje u Medrezonu od 2006. godine.

Mnoštvom malih uboda, ali nekad to i nije mnoštvo nego nekoliko najvažnijih uboda po odredjenim pravilima, integrišu se efekat razredjene supstance, akupuntkurni efekat i efekat igle. U medjuvremenu supstanca postaje sve važnija i sada postoje brendovi certifikovanih supstanci za mezoterapijske svrhe. Uvek je najvažnija uloga lekara koji odlučuje šta će primeniti i mezoterapija zahteva poznavanje problema i razmišljanje i sigurno nije puko bockanje.


Mezoterapija protiv celulita ima sve bolje koktele

Mezoterapija celulita je najpopularnija primena mezoterapije. Najviše je indikovana procedura jer ženska populacija velikog dijapazona starosti od 20 godina nadalje od trenutka kad se primeti celulit može smatrati ovu metodu interesantnom. To je posebno važno kad se konzervativnim metodama poput masaže ili nekog aparata ne može rešiti celulit.

Iako smo se potrudili da imamo najuspešnije aparate protiv celulita svih stadijuma, a to su Vela Smooth , prvi u svetu registrovani aparat za terapiju celulita, a potom i aparat ultrazvučne kavitacije koji razbija fibrozni celulit, možemo reći da je mezoterapija protiv celulita zlatni standard tretiranja celulita svih odmaklih stadijuma. Naravno, u Medrezonu kombinujemo sve što je potrebno za najbolji i najpovoljniji rezultat.

Koji stadijum celulita imam?

Svi obično dobro znaju šta je celulit, svaka devojka kad ga uoči, odmah ga i “studira” i pokušava da potraži pravo rešenje. Zato ovde pogledajte šemu stadijuma celulita te i sami možete odrediti u koju grupu spada vaš celulit.

Prvi stadijum celulita još ne zabrinjava-stadijum limfnog edema

Kod osoba koje su genetski predisponirane, kod prvih naslaga masti, povećanja masnih ćelija usled povećanog slaganja tokom pubertetskog skoka broja masnih ćelija, sila gravitacije pritiska krvne sudove i ometa cirkulaciju. Tečnost izlazi iz krvnih sudova u okolni prostor i ne drenira se kako treba. To je limfni edem. Još nikod ne zabrinjava. Lako se otklanja i masažom, limfnom drenažom, par Vela Smooth tretmana.

Drugi stadijum celulita je venski edem

Pošto je otok nastao u okolnom tkivu, narušava i mikrocirkulaciju, venska cirkulacija se ometana i to je stadijum venskog edema.Sada je koža čvršća i napetija, mogu se pojaviti prošireni kapilari. Vela Smooth tretmani pomažu, ali već je vreme za mezoterapiju koja će popraviti cirkulaciju. Svaki uspeh se ogleda i u smanjenju centimetara jer se edem povlači.

Treći stadijum celulita je mikronodularni, celulit malih čvorića

Edem raste i već počinje da trpi i dotok krvi kroz arterije, a nedostatak kiseonika dovodi do stvaranja vezivnog tkiva-pregrada.One su prvo tanke i nežne, nalaze se izmedju svega nekoliko ćelija. Zato se zove mikronodularni stadijum. Ovde je već mezoterapija vrlo potrebna. Uvek mogu pomoći i ultrazvučna kavitacija praćena Vela drenažom.

Četvrti stadijum celulita je stadijum fibroznih čvorova-makronodularni

Sad već duže traje nedostatak kiseonika i prave ishrane tkiva, pa vezivne pregrade postaju sve deblje i grube, nastaju veliki fibrozni čvorovi koji se obrazuju u potkožnom masnom tkivu, ali se vrlo dobro vide na površini kože. To je zato što fibrozna vlakna ne rastu, a masti izmedju njih se mogu povećavati,i prolaze kroz rastresita vlakna. To je ono što vidimo kao narandžinu koru. Mezoterapijski kokteli u većoj seriji mogu otkloniti ovaj celulit kod mladjih osoba.

Celulit posle četrdesete godine može biti lažni celulit

Koža posle četrdesete godine dodatno gubi svoj tonus i jedrinu potkožnog tkiva, pod uticajem gravitacije pada i isto pokazuje crtice i rupice poput narandžine kore, uglavnom pod uticajem gravitacije. Ovde je vrlo važan sastav mezoterapijskog koktela koji sprečava i znake starenja kože.

Ko može imati mezoterapiju?

Svaka zdrava osoba može imati mezoterapiju. Ne koristi je neko ko ima probleme sa koagulacijom, autoimune bolesti. Ne koristi se u trudnoći i kod dojenja.

Ne treba koristiti aspirin, zeleni čaj, pa ni druge biljne čajeve nepoznatog efekta pre mezoterapije.

Dugo iskustvo je naša prednost

Vreme uvoda mezoterapije u praksu Medrezona se poklapa sa počecima mezoterapije u Beogradu. Koristili smo je tada i sad uz pravilne savete o ishrani načinu života. Kombinujemo je s ostalim metodama koje imamo jer je brz i postojan rezultat naš cilj. Na vama je da održavate zdrav način vežbi i ishrane radi postojanosti rezultata.