Mezoniti

Zašto Mezoniti i zašto da ih uradite baš u Medrezonu?
Zato što su Mezoniti lepa diskretna i efikasna metoda podmladjivanja, rezultat prirodan. Imamo odlična iskustva. Mezoniti uspešno podmladjuju i žensko i muško lice. Preporučićemo ih baš onda kad i gde treba, obavezno dodajući mezoterapijski peptidni koktel.

Šta su mezoniti?
Niti su konci, istog sastava kao hirurški konci koji se resorbuju. To je supstanca polidioksanon koja se s vremenom razlaže u vodu i ugljen dioksid. U toku svog trajanja izaziva okolne ćelije na regeneraciju, pa tako u koži stumuliše stvaranje novih kolagenih vlakana. Pravac niti prati armatura obnovljenog kolagena. Idealno za mlitavu kožu koja „pada“ i ima je u višku. Ali i za punije lice koje stari. Mezoniti efikasno brišu sitne bore, smanjuju duboke.
Efekti se vide brzo, pojačavaju u sledećih 2 meseca posle procedure, traju do 2 godine. Niti su rastopljene posle 6-9 meseci, kolagen ostaje. Regije koje se rade su: lice, delovi lica-oko očiju, oko obrve, iznad usana za pušačke bore, ispred uha, podbradak, vrat, dekolte.
Na telu: iznad kolena, na stomaku, nadlakticama, posle mršavljenja ili porodjaja. Postupak primene traje od 10-60 minuta.
Kako se radi armiranje mezonitima?
Koža se prvo anestezira kremom ili blok anestezijom. Bol je kao kod mezoterapije, samo na mestu uboda. Konac je u obliku slova V zakačen za mezoterapijsku iglu vrlo finog promera, različite dužine. Targetiramo ne samo sloj SMAS nego i različite akupunkturne tačke podmladjivanja. Teorija koja podržava ovakav pristup je da stalna nadraženost akupunkturnih meridijana dodatno doprinosi podmladjenosti.

Odlični su efekti kombinacije sa mezoterapijom, filerima, Radiage Pelleve liftingom koji učvršćuju rezultat.

Da li ste kandidat za Mezoniti u Medrezonu?
Da, ako imate oko 30 godina i imate naslednu sklonost da vam se rano uočavaju bore od nosa ka usnama. Ako ne želite da vam se injektira filer ili ako i mi ocenimo da je bolje samo “ podignuti “ kožu. Imate prve borice..
Ako imate oko 40 godina i više, sve regije na licu i vratu mogu se tretirati, obično je to ipak donji deo lica i vrat, podbradak. Ako i nemate bore, imate jaku , debelu kožu, ali koja ide nadole i menja oblik donje vilice.
Kada ne raditi niti:

» Trudnoća,

» dojenje,

» poremećaji koagulacija,

» terapija antikoagulantima,

» autoimmune bolesti,

» fileri polimeri , sve su to kontraindikacije za mezoniti.


Ne zaboravite – ne pijte čajeve i aspirine nekoliko dana pre procedure.
Prvih 48 časova bazen se ne proporučuje, a jača fizička aktivnost prvih 2 nedelje. 


Sličan efekat daju Radiage Pelleve, Mezoterapija, hijaluronsko hidriranje.
Odlučićemo da li je dovoljno uraditi to ili odmah primeniti niti.