Botoks protiv znojenja pazuha

Efikasna i praktična mera za višak znoja ili za neprijatni miris znoja
Hiperhidroza-hyperhidrosis je stručni naziv za nekontrolisano povećano znojenje bez regularnog povoda kao što je povećana temperatura tela ili okoline. Nastaje u detinjstvu ili pubertetu. Većem lučenju znoja prethodni neko emocionalno uzbudjenje.
Bromhidrosis je ime za znojenje gde znoj ima preteran, neprijatan miris. U oba slučaja je reč o neestetskom i neprijatnom stanju. Hiperhidroza znači da je znojenje daleko jače nego znojenje koje ljudi imaju prilikom treninga ili kao reakcija na okolinu.
Zakažite tretman protiv prekomernog znojenja u Skinfluenceru i uverite se zašto smo najbolji izbor!
Način delovanja botoksa kod znojenja pazuha
Botoks deluje na prenos impulsa, onemogućava rad simpatičkih holinergičnih nerava u znojnim žlezdama i tako blokira lučenje znoja. Postoje dve vrste znojnih žlezda. Ekrine su odgovorne za znoj koji se izlučuje direktno kroz pore. Njih ima svugde po telu, ali najviše u pazuhu. Aporkine znojne žlezde su odgovorne za miris, ima ih na par mesta-erogenih zona uglavnom, ali najviše u pazuhu i prazne se kroz kanal folikula dlake i odaju karakterističan miris znoja koji može dati utisak preteranosti. Obe vrste znoja se više luče pri uzbudjenju i daju se uspešno kontrolisati botoksom jednako kod žena i muškaraca.

Kako se radi botoks protiv znojenja pazuha.
Procedura duže traje od ubrizgavanja u lice jer je u pitanju veći broj tačaka u regionu pazuha. Prethodno se uradi test da bi se uočile sve znojne žlezde. Iskustvo govori da je pravo liptanje znoja tako upadljivo da je i golim okom vidljivo. Ovde se primenjuje anestezija kremom. Vrlo pažljivo i precizno ćemo ubrizgati Botoks ili Dysport koji se koriste u ove svrhe.

Trajanje botoksa protiv znojenja
Efekat ubrizgavanje botoksa u pazuha protiv znojenja duže traje od ubrizganog u bore. Najmanje 6 meseci, a uglavnom i do 9 meseci. Primećeno je da ponovljena doza botoksa sigurno duže traje od prve.

Botoks protiv znojenja-Moja primedba
Uspešna procedura sa lepim, dosta dugotrajnim rezultatom. Doza jeste veća nego za bore, a i doza za muškarce je veća nego za žene zbog veličine pazuha. Dobro je što može da se primeni anestezija kremom za razliku od primene botoksa na licu.
Na čista pazuha, bez dezodoransa, stavljamo anestezijski krem i za oko 40 minuta smo spremni da radimo. Treba još oko 30 minuta da se botoks uradi.