Akupuntura – lumino za alergije

Alergijska reakcija je loša adaptacija organizma na svoju okolinu. Supstanca koja uzrokuje alergiju se zove alergen. Ljudi su alergični na odredjene alergene zato što njihov imuni sistem bezazlenu supstancu oseća kao opasnu i sprečava je neprimerenim odgovorom.
Kako deluje akupunktura Lumino na alergiju?

Utičući na citokine delovanjem na akupunturne tačke infracrveni zrak reguliše imuni sistem i olakšava simptome alergija. Luminopunktura umanjuje uznemirujuća osećanja, uspostavlja kontrolu emocija i uravnotežava simptome alergija.

Osobe koje urade aku-luminopunkturni tretman pre sezone alergija imaju značajno manje simptoma. U lakšim slučajevima, simptomi alergijskog rinitisa jenjavaju i značajno smanjuju potrebu za antihistaminicima.

Zato je ovo rešenje za osobe iz te grupe, mada i osobe koje uzimaju antihistaminike osećaju da im oni značjajno manje trebaju. Najbolje je doći pre sezone odredjenog polena- alergena.

Pogledajte koji polen je u vazduhu u vašem kraju:

Alergija na polen
Polenska groznica, polenska kijavica, stručno rečeno alergijski rinitis je vrlo često stanje gde se pojavljuju simptomi slični prehladi: curenje nosa i pritisak u sinusima.
Simptomi kijavice su uzrokovani alergijskim odgovorom na supstance koje se prenose vazduhom kao što je polen. Doba godine kad se pojavljuje polenska kijavica ili alergija zavisi od toga kad koja biljka cveta. Proverite koji polen je sad u sezoni. Ipak, ne mora samo polen biti uzrok ovoj alergiji. To može biti prašina, spore i supstance koje potiču od gljiva.

Alergija na sunce
Alergija na sunce je nešto čega mnogi nisu ni svesni.To je imunološka reakcija na promene koje nastaju na koži nakon sunčanja. Koža je preterano crvena, hrapava, postoji svrab kao od ujeda insekta. Prevencija ove alergije je blagovremena primena krema sa zaštitnim faktorom protiv sunca.
Kratka serija aku-luminopunktura protiv alergije pre izlaganja suncu ili kad se alergija već pojavila je pravo rešenje.