Akne, fleke i hemijski piling

Hemijski piling je najlakša i najpristupačnija metoda regeneracije kože, procedura kontrolisane “hemijske opekotine” sa izvesnim i pozitivnim efektom. Možemo se zaustaviti na jednom, raditi seriju, menjati jačine i dubine pilinga. Krajnji ishod je lepa, regenerisana koža sa rešenim problemom.

Akne tinejdžera i hemijski piling
Hemijski piling značajno zaustavlja akne u tinejdžerskom periodu kada su redovna pojava. Na njihov nastanak utiču androgeni, kojih ima i u ženskoj i u muškoj koži, ali kod tinejdžera fluktuiraju i menjaju kožu.
Lojne žlezde se uvećavaju i više luče masnoću, a njihovi izvodni kanali su blokirani, nastaju uslovi za naseljavanje bakterijom Propionbacterium acne. Radimo redovne pilinge. Izbor zavisi od stanja akni. Mogu biti pilinzi koji ne daju vidljivo ljuštenje, ali i jači, kad ljuštenje tempiramo za vikend. Svakako nijedan piling nije bolan.

Šta je važno kod akni tinejdžera i adolescenata?
Najvažnija je propratna terapija- nega kod kuće i redovnost pilinga u Medrezonu.
Hemijski piling preporučujemo za:
  • akne na licu i telu, tinejdjžerske i odrasle,
  • guščija koža,
  • fleke hormonskog porekla-melazme kod žena,
  • fleke usled izlaganja suncu i oštećenja kože oba pola,
  • sitne bore, veće pore, imperfekcije reljefa kože,
  • suvoća i umor kože,
  • pušačka koža,
  • strije,
  • ožiljci od akni.
Akne odraslih i hemijski piling
Ako se borite s aknama u kasnim dvadesetim, tridesetim godinama, u pitanju su akne odraslih. Objašnjenje je da su vaši receptori u koži za dihidrotestosteron (DHT) pod uticajem njegovih fluktuacija inače tipičnih za tinejdžerski period.
Kontraceptivi, ukidanje kontraceptiva, su čest uzrok, ali i sve što podstiče DHT. On stimuliše aktivnost lojnih žlezda, a smanjuje drenažu pora i blokira elastin-glavni faktor jedrine kože.
Rešavamo osnovu ovog problema, korekciju hormona, ishranu, a neposredno fizičko otklanjanje promena odgovarajućim hemijskim pilingom daje pravo rešenje. Treba uraditi seriju pilinga. Radimo i pilinge na leđima, telu.

Kako deluje hemijski piling?

Ovom metodom se kontrolisano uklanja oštećeni deo kože. Piling koji se dešava samo u površnom sloju kože, epidermu je površni piling. Praksa upotrebe ovih pilinga podmladjuje, podstiče metabolizam. Utiče i na stvaranje hijaluronske kiseline, na njen obrt. Poboljšana cirkulacija dodatno utiče na dotok nutrijenata krvotokom, tako se koža podmladjuje ili rešava infekcija, zarastanje posle.

Hemijski piling je najbolji za umornu kožu, akne, fleke i sitne bore

Svaki praktičar ima svoju sigurnu paletu pilinga, a ovo je naš provereni izbor. Prvi i najčešći piling je piling voćnim kiselinama, vrlo podoban za raznovrsne probleme kože. To je zbog malog molekula voćne kiseline koji ima veliku sposobnost prodiranja i idealan je za rad na podsticaju metabolizma kože. To je zajedničko, u osnovi rešenja i problema akni i starenja. Lako skidanje rožnatog sloja kože daje rešenje za zatvorene pore kod akni. Stariju kožu podstiče, nekad je to dovoljno. Ovaj piling ne ispravlja staračke promene poput pega i staračkih fleka, ali neguje kožu i na vreme primenjivan ima preventivno dejstvo.

Piling Tretman za tinejdžere i odrasle

Voćne kiseline bezbednog procenta, dobro puferizovane čine da da nije neprijatan za primenu. Nekoliko maski i serum prate primenu ovog pilinga pa je to u stvari tretman koji traje oko 45 minuta. Kad se radi u seriji od 4-6 nedeljnih tretmana značajno promeni kožu, pojava akni se svede na poneku, tako da je krajnji rezultat zadovoljna mlada osoba koja više nema problem na licu i koja jedan put mesečno dolazi na održavanje tog lepog novog stanja kože.

Easy Phytic piling

je sinergijska kombinacija voćnih kiselina i mlečne u sastavu pilinga. Socijalno prihvatljiva varijanta pilinga jer nema klasičnog ljuštenja kože, a efekat je efikasna eksfolijacija (ljuštenje) spoljneg sloja i podsticaj obnavljanja. Tajna uspeha ovih pilinga je u ponavljanju, a lepota što ljuštenje, više obnova kože, nije upadljivo. Ovaj piling puno upotrebljavamoiza podmladjivanje kože tela- najčešće efekta “krep papir”kože podlaktica kod starijih, guščje kože kod mladjih,kao i za laktove.Koristi se i za sitne aknice na ledjima.

Block-Age hemijski piling

je retinolni piling, koristimo ga od oktobra do aprila, deluje maksimalno podmladjujuće ostavljajući kožu ružičasto mladom, bez flekica, sitnih bora. Idealan način da nepopravljivi pušači osete blagodeti lepe boje i teksture kože na brz način. Ovaj piling ne treba koristiti u trudnoći, a i ako ste u neposrednim planovima za trudnoću. Kad ste u fazi ljuštenja u ovom pilingu, treba izbegavati kontakt sa malom decom.

TCA piling-anti-age, anti-akne i rešenje za ožiljke i strije

Piling trihlorsirćetnom kiselinom je središnji piling koji se izvodi u seriji, obnavlja i podmladjuje kožu, oslobadja je melazme, fleka, akni i sitnih bora. Ovaj piling u posebnoj dubljoj varijanti se koristi i kod ožiljaka od akni i za strije. Uvek je deo procesa maska za produženo delovanje na problem koji rešavamo i podsticaj regeneracije, a krem iz iste linije direktno rešava problem i predstavlja i početak i nastavak nege. Fleke na rukama se rešavaju varijantom ovog pilinga.

Glutationski piling- prvi Anti-age, favorit u borbi za izbeljivanje flekica na licu

Glutation je najvažniji borac protiv slobodnih radikala u našem telu. Apliciramo ga kao deo pilinga. Idealan je za rešenje fleka posle sunčanja za kožu od tridesetih nadalje, koja pati od sunčanja i pokazuje fleke-lentiginozne promene, prvi znak starenja kože.

Šta je danas hemijski piling?

Sredstvo koje stručnjak može primeniti za širok izbor problema, a retko ima klasične pojave bola i izgorelosti. Današnji pilinzi i post-peeling maske su dobro podnošljivi, vreme ljuštenja je predvidivo, tempira se da bude tokom vikenda. Uz adekvatnu “ negu posle” kremama koje doprinose borbi kože protiv slobodnih radikala i zapalenja, a i zarastanju, predstavljaju lep način da se koža obnovi posle intenzivnog izlaganja suncu (mesec dana posle) i dugo nastajalih oštećenja u vidu pega i fleka ili kod melazme.

Hemijski piling-napomena!

Posebno se podrazumeva da se uz pilinge obavezno koristi kvalitetan dermokozmeceutski krem sa zaštitinim faktorom protiv UV zraka. Najmanje vreme za piling je 3 nedelje od sunčanja.
Najbolji saveznik hemijskog pilinga za sve teže slučajeve je mezoterapija. Ubrizgavaju se supstance koje postiču imunitet kože I nutrijenti koji nedostaju. Radimo je izmedju pilinga.