Mezoterapija kose

Efikasan način sprečavanja opadanja i oporavka kose posle trudnoće, stresa i maltretiranja kose frizerskim procesima.

Kad da se odlučim za mezoterapiju kose u Medrezonu?
Vreme da uradite mezoterapiju kose je kad primetite promenu u kvalitetu dlake i kad broj opalih dlaka u toku dana bude veći od 100. Ovo se može desiti i kod žena i muškaraca. Gubitak kose ili ćelavljenje je neprijatna pojava, ali možete je sprečiti blagovremenom primenom mezoterapije kose. Savetovaćemo vam i nutritivni dodatak za pospešenje rasta kose, broj i izbor procedura (izmedju GUNA, PRP i klasičnih mezokoktela.)
Zakažite tretman Mezoterapije u Skinfluenceru i uverite se zašto smo najbolji izbor!
Koliko puta se mora uraditi mezoterapija kose?
Broj dolazaka kod preteće alopecije ili ćelavljenja je 6 do 10. Uvek su potrebne mezoterapije održavanja. Mezoterapija je laka procedura koja se u Medrezonju izvodi mezopištoljem . Vreme primene je svedeno na 15 minuta. Dolazi se s čistom kosom koja se ne pere 12 sati posle procedure i u tom vremenu se izbegava i fizička aktivnost i znojenje. Obično se ubrizgava pravi mezoterapijski koktel s vitaminima, mineralima, podsticajnim fakorima rasta i cirkulacije koji će osloboditi folikul dlake i dozvoliti prokrvljenost i ishranu dlake.
Opadanje kose kod muškaraca
Najbolje je uraditi mezoterapiju kod početnih promena istanjenja, gubitka i smanjenog rasta kose. To su prvi znaci alopecije muškog tipa tj. ćelavljenja hormonalnog porekla. Posle mikrotransplantacije kose jer i premeštenoj dlaci treba obezbediti dobru cirkulaciju i ishranu. Najefikasnijiu mezoterapiji je antiandrogen Finasterid, ali mu je nuzefekat impotencija te se izbegava.

Opadanje kose kod žena
Ako se gubi više od 100 dlaka dnevno to je signal za posetu lekaru.
Treba isključiti problem kao što je hipertireoidizam i sideropenijska anemija. Kosa opada i od terapije beta blokatorima. Mnoge žene pre menopauze, a posebno u menopauzi gube kosu usled povećanog DHT, a smanjenja ženskih hormona. Za razliku od muškaraca, žene gube kosu po celom vlasištu, mada jako retko kosa potpuno opadne.

Mezoterapija kod gubitka kose posle stresa najefikasnije vraća kosu

Neki ljudi na na stres reaguju gubitkom kose. Serija mezoterapija na nedeljnom ili dvonedeljnom nivou 6-10 će popraviti stanje. Poboljšanje se vidi već posle prvih procedura.
Gubitak kose u periodu posle trudnoće se najbrže i najbolje rešava mezoterapijom.
Opadanje kose posle trudnoće je normalno ,ali kad je broj dlaka neuobičajeno velik znači da kosi nedostaju vitamini i minerali. U toku trudnoće, povećanje hormona vas štiti od svakodnevnog opadanja kose i obično je kosa lepa i bujna. Kad s porodjajem i par meseci posle, hormoni padnu na normalu, onda broj opalih dlaka upadljivo raste pošto je u pitanju skoro 60% kose koja je “mirovala”, a sad ulazi u stanje telogena, tj opadanja. To je sve privremeno, vratiće se posle 6 do 12 meseci. Obično niko ne želi da čeka tako dugo.
Mezoterapija to može rešiti vrlo brzo, posle prvih procedura kad se kosi nadoknade potrebni sastojici direktno. Slično se dogadja po prestanku uzimanja kontraceptivnih pilula koje praktično imitiraju stanje trudnoće.

Poboljšanje se vidi već posle prvih mezoterapija. Još bolji efekat je kad se uradi serija tretmana.