Plazma PRP

Zašto da radimo Plazma PRP
Trombociti plazme, kad se pokrenu odredjenim stimulansom predstavljaju ličnu fabriku dobrih činilaca regeneracije. Pomažu u ispravljanju bora, poboljšanju kože koja vraća svoj mladalački sjaj, bolju cirkulaciju. Pomažu kod ćelavljenja i još više kao pomoć kod transplantacije kose jer i transplantiranu kosu treba održati. Uspešna je kod ožiljaka od akni, strija, borica.
Naučnici su otkrili da pločice ne samo imaju brojne faktore rasta i citokine nego da oslobadjaju mnoge bioaktivne proteine odgovorne za privlačenje makrofaga i mezenhimalnih stem ćelija koji mogu da pospeše otkanjanje degenerisanog tkiva i povrede.
Ko ne treba da ima PRP?

Ovu delikatnu metodu ne treba koristiti kod stanja kao što su:

  • Disfunkcija trombocita
  • Mali broj trombocita, manji od 105/ul
  • Kanceri, posebno hematološki
  • HGB manji od 10g/dl
  • Skora groznica, bolest
  • Lokalne infekcije
  • terapije koritkosteroidima (48 sati prekinuti upotrebu kortikosteroida, aspirina, brufena)
  • Dobro je prekinuti upotrebu duvana (!)

Plazma PRP – Šta treba znati kod podmladjivanja?

Ne očekuje se dramatičan efekat filera. Dobri efekat treba sačekati, prvo par nedelja, a dalje i par meseci, jer je takva priroda procesa zarastanja. PRP daje istinsku promenu podmladjenosti kože, bolje po strukturi, boji, tonusu i odsustvu malih borica, otpornu na flekanje od sunca kao što je i mlada koža otporna. Uz filere i mezoterapijsko obogaćenje nutrijentima promena je još ubedljivija. PRP u potpunosti ispunjava svrhu estetske medicine i antiaginga, a to je trajanje podmladjenosti.

Šta je mana, a šta prednost kod PRP plazme?

Najveća “ mana “ PRP je upavo polagana primećenost, pa nije za ljude koji traže brže rezultate. Vrlo su važni broj trombocita u trenutku, prava brzina centrifugiranjai mogućnost aktivatora da ih izazove da prave neophodne faktore zarastanja. Trombociti su vrlo osetljivi, broj ima pada kod bilo koje terapije-NSAID, kortikosteroidima, antihistaminicima, infekciji. Iako mnogi misle da je samo stvar u krvi i centrifuge, ne treba da ga rade sestre nego doktori. Velika je stvar i ne ubrizgati nazad leukocite, odbrambene ćelije.

Najveća prednosti PRP je dobar rezultat koji rešava ćelavljenje, akne i ožiljke od akni, hiperpigmentacije i održava efekat transplatacije kose.

PRP se može primeniti kao filer i daje prirodni rezultat koji će se nekom baš svideti zbog prirodnosti. Trebaće manje filera.

Koliko puta treba uraditi PRP za rezultat?

Ritam primene je: Jednom godišnje kod mladjih (primenjuje se onda kad primetite prve znake starenja kože: borice, dehidriranost, gubitak sjaja)

Jednom mesečno kod starijih, 3 puta zaredom, potom 1 godišnje.
Za posebne problem kao akne, ožiljci, ćelavljenje posebno se i odredjuje broj aplikacija

Ko je zainteresovan za PRP, savetujemo da pogleda i ove procedure:
Bioregenerativna terapija GUNA, Mezoterapija za anti-age, Hidrolifting.